Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Genovai pesto recept botmixerrel

Genovai pesto recept botmixerrel

A szupermarketekben könnyen megtaláljuk, de a friss, otthon elkészített pesto verhetetlen marad. Az olasz kulináris hagyomány szerint, különösen a liguriai régióra jellemzően hagyományosan mozsárban készítik el a szükséges hozzávalók feldarabolásával, és összekeverésével.

Mozsárral azonban nem mindenki rendelkezik a konyhában, vagy nem tudja megfelelően használni. Szerencsére a genovai pesto receptjét olyan botmixerrel vagy aprítóval is elkészíthetjük, mint amilyen az Ariete webáruházban kapható. Néhány perc múlva az élénkzöld és a friss bazsalikom illata megtölti a konyhát, a pestot pedig azonnal fogyaszthatjuk, vagy az utolsó pillanatban ebédre, vacsorára is elkészíthetjük. 

Az eredeti genovai pesto recept kétféle sajtot tartalmaz, parmezánt és pecorinót. Ha nem vagyunk hozzászokva a pecorino zamatos és intenzív ízéhez, akkor mindig helyettesíthetjük több parmezánnal, ugyanannyi mennyiség felhasználásával. Ugyanígy lehet, hogy egyesek nem értékelik a fokhagyma jelenlétét: de aggódalomra semmi ok, mert a fokhagyma nélküli pesto alla genovese botmixeres receptje gyakorlatilag ugyanaz, és az eredmény is ugyanolyan finom lesz.

Genovai pesto: hozzávalók 8 személyre

  • 100 gramm bazsalikom
  • 70 gramm Parmigiano Reggiano
  • 30 gramm Pecorino Sardo
  • 70 gramm fenyőmag
  • 120 gramm extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál durva só

Miután minden szükséges hozzávalót beszereztünk, végre kipróbálhatjuk magunkat a genovai pesto elkészítésében, egy praktikus botmixer segítségével!
Először is ne felejtsük el, hogy az extra szűz olíva olajat hűtőszekrénybe tesszük, nehogy túlzottan oxidálódjon. A bazsalikom leveleit alaposan megmossuk, és óvatosan megszárítjuk egy ruha segítségével. Miután teljesen megszáradtak, a bazsalikom leveleinek felét a mérőpohárba helyezzük.

A fokhagymát  apróra vágva a bazsalikom mellé tesszük, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, ügyelve a só mennyiségére. Ha ez megtörtént, pár másodpercig turmixszoljuk a keveréket. Hozzáadjuk a bazsalikom levelek másik felét, és újra össze turmixszoljuk a hozzávalókat.

A botmixerrel készült házi pesto hűtőszekrényben, légmentesen záródó edényben 2, maximum 3 napig tárolható, ügyelve arra, hogy az elkészült szószt egy réteg olaj fedje be. A pestot műanyag vagy edzett üvegedényekben is lefagyaszthatjuk, majd szükség esetén hűtőben vagy közvetlenül szobahőmérsékleten kiolvaszthatjuk.