Csokis, kávés forró csoki

Csokis, kávés forró csoki
Egy csodás likőr, sütemény vagy forró csoki elkészítéséhez is szüksége lehet egy megbízható kávéfőző berendezésre!

Nivona kávéfőzőOtthoni használatra javasoljuk a Nivona NICR-646 Caferomatica automata kávéfőzőink egyikét!

 

Hozzávalók

  • 2 bögre tej
  • 1 evőkanál méz
  • 4 teáskanál kakaópor
  • tejcsokoládé és étcsokoládé  
  • 2 evőkanál feketekávé
  • fél vanília rúd
  • egy csipet só


Elkészítés

Egy bögre tejben félre tesszük pihenni a vanília rudat, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A maradék tejben gőz fölött megolvasztjuk a tej-és étcsokoládét. Ha elkészült, a masszához hozzá dolgozzuk a mézet, a kakaóport, és a sót. Egy kávéfőző segítségével kellemes pörkölésű kávét főzünk, amiből aztán 2 evőkanállal hozzáadunk a masszához a vaníliarúddal és a maradék tejjel együtt.  Ezután összemelegítjük a hozzávalókat, de szigorúan csak gőz fölött! A forró csokit teasüteménnyel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.
 

Egészségünkre!

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.